Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Hasanoğlan Ortaokulu

Telefon : (0312) 866 10 18
Belgegeçer : (0312) 866 10 18
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://hasanoglanortaokulu.meb.k12.tr
Adres : İstasyon Mahallesi Ziraat 2 Sokak No2 Hasanoğlan / Elmadağ / Ankara
VİZYON : 9-13 yaş arasındaki çocukların fiziksel, sosyal, duygusal, zihinsel gelişmelerini desteklemek; yaparak ve yaşayarak ortamlarını oluşturmak, onlara sevgi, saygı, işbirliği, sorumluluk, hoşgörü, yardımlaşma, paylaşma gibidavranışları kazandırmak. Atatürk İlke ve İnkılapları ile vatan ve millet sevgisi, Milli ve ahlaki değerlere bağlı, dürüst, kendine güvenen, çevresiyle iyi iletişim kurabilen, İlkeli, çağdaş, düşünceli, hak ve sorumluluklarını bilen , saygılı ve kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü bireyler olarak yetişmelerine temel hazırlayan bir eğitim kurumuyuz.
MİSYON : Biz Hasanoğlan Orta okulu olarak; Atatürk ilke ve inkılaplarını benimseyen; temel demokratik değerlerle donanmış; Teknolojik gelişmeleri takip eden; Türkçeyi doğru ve güzel telaffuz eden; Bireysel farklılıkları ne olursa olsun, araştırma, sorgulama, eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerileri gelişmiş,Hayat boyu öğrenen; insan haklarına saygılı ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek için varız…
BAŞARILAR : 2011 – 2012 Eğitim Öğretim Yılı Minik Erkekler Futbol İlçe Şampiyonu 2011 – 2012 Ankara Yıldız Kızlar Taekwando Şampiyonası Ankara Üçüncüsü 2011 – 2012 Yıldız Kızlar Voleybol Elmadağ Üçüncüsü 2011 – 2012 Eğitim Öğretim Yılı Engelsiz Fikirler Elmadağ Birincisi ve Ankara İl Sergisi Katılımı… 2011 – 2012 Eğitim Öğretim Yılı İlçe Bazında Düzenlenen Resim,Şiir,Kompozisyon ve Slogan Yarışmalarında Çeşitli Dereceler. 2015-2016 Futbol ve voleybol müsabakalarında ilçe üçüncülüğü.Türkü yarışmasında ilçe ikinciliği,Genel Kültür ve Bilgi yarışmasında İlçe ikinciliği,çeşitli yarışmalarda dereceler vb.

Öğretmen :21
Öğrenci :151
Derslik :13
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :2
Biyoloji Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :970
Öğretim Şekli :Normal
Saatler : 8:40 15:20
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğalgaz
Servis :
Ulaşım : Hasanoğlan-Ankara arasında her yarım saat arayla halk otobüsleri vardır.Otobüsler Ankara´dan Gençlik Parkı ile 19 Mayıs Statyumu arasında kalan yoldan kalkmaktadır.Yolculuk süresi Hasanoğlan son durağa kadar 40 dk dır.
Yerleşim Yeri : Hasanoğlan Elmadağ´a bağlı altı mahalleden oluşan nüfusu tahmini olarak 18000 kişi olan bir yerleşim yeridir.Hasanoğlan´da 3 İlkokul,4 Ortaokul,4 lise ve 1tane Polis Meslek Yüksek okulu bulunmaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe Merkezine 12km İl Merkezine 30km
Kontenjan Bilgileri :
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2023 LGS sınavında sınavla öğrenci alan okullara 8 öğrencimiz yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %98
Sportif Etkinlikler : FUTBOL,VOLEYBOL,MASA TENİSİ,SATRANÇ MÜSABAKALARI
Bilimsel Etkinlikler : TUBİTAK-4006
Proje Çalışmaları : IŞIĞINI YANSIT PROJEMİZ İLE "EĞİTİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ" NE İLÇEMİZDEN BAŞVURAN TEK OKULUZ E-Twinning Projesi TEKNOFEST´e iki proje ile başvuru yaptık,"akıllı Ulaşım teknolojileri"konulu projemiz ön elemeden geçmiştir.
Yazdır :